miercuri, 25 iulie 2012

Trăsătură firească


Nu e un defect. Nu e nici o calitate. E ceva firesc. Da, teama e o trăsătură firească, specifică fiecărei persoane, indiferent de categoria în care se încadrează, chiar dacă e o persoană puternică și mută munții din loc, chiar dacă umbrele-i provoacă spaimă în miez de zi.
Să ne temem e firesc pentru că viața are o așa putere de a te îngenunchea în plină victorie aparentă… încât trebuie să te încarci cu energie suficientă pentru a te ridica la timp, cu încredere. Teama ne încarcă cu putere, ea concurează cu noi până în ultimă instanță, ea e pofta noastră de viață. Ne e teamă de întuneric unora, altora ne e teamă de cutremure și dezastre naturale, de dragoste sau de eșec , în general. Cei care spun că nu se tem de nimic, o spun tocmai fiindcă le e teamă să recunoască faptul că și învingătorii sunt tot oameni și au sentimente, temeri.
Teama îți hrănește sufletul cu forță spirituală, uneori cu forță fizică și psihică, oricum ar fi, e încărcătorul nostru indestructibil și nemuritor. Să ne învingem temerile, asta ne străduim să facem mereu, zi de zi, clipă de clipă.


Yours,
R.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu